Web sitemize hoşgeldiniz, 08 Eylül 2024

Bu paralar

Bankalar, alınan yeni kararlar doğrultusunda bazı paraların bundan sonra geçersiz olacağını duyurdu. Banka hesaplarındaki değişikliklerle birlikte, müşterilerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Banka hesaplarına sahip olanların sayısının artması ile birlikte, bankaların vatandaşları şaşırtan yeni düzenlemelerini açıkladığı bildirildi. Birçok banka, şube sayısını azaltarak evden çalışma sistemine geçiş yapmasıyla şubelerin iş yükünü azaltmayı hedefledi.

Para çekme ve yatırma limitlerinde yapılan değişiklikler resmi olarak duyuruldu. Türkiye’deki yüksek enflasyon nedeniyle, fazlası bankanın 10 TL’lik banknotları ATM’lerde kullanım dışı bıraktığı kaydedildi.

Belirlenen tutarın altında kalan miktarların bundan sonra şubelerden çekilip yatırılmasına izin verilmeyeceği, bu işlemlerin sadece ATM’ler aracılığı ile gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Bu kararın büyük tepkilere neden varolduğu ve tüketici mahkemelerinin bu karara itiraz edeceği belirtildi.

Bankalar, daha önceden belirleme edilen 10 bin TL’lik banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL’ye çıkardı. Çoğunlukla okuma yazması olmayan bireyler, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve emeklilerin bu karara tepki gösterdiği ifade edildi.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM’lerde işlem yapmayı zorunlu hale getirmesinin tüketici haklarına aykırı varolduğunu belirtti. kaynak aksamhaberleri.com.tr

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: Bu paralar

BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz