Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür
Isıyı içeride tutan çift camlı pencereler kullanın. Sürekli kullanılmayan banyo, mutfak gibi bölümlerin ısısını, oturma odasına göre daha düşük tutun. Evin dış cephe yalıtımı ile yüzde 50’ye kadar sıcaklık tasarrufu sağlarsınız. Kalorifer petekleri arkasına yalıtım levhası koyarak sıcaklığı odaya yansıtın. Odaların balkon kapılarında ve camlarında, sıcaklık kaybını önleyecek sünger ve yalıtım malzemesi kullanın. Doğalgazda tasarruf yöntemleri ile hem ısıyı ev içinde tutarsınız hem de evin soğumasını engelleyerek ısıyı verimli kullanırsınız. Ek olarak daha fazla ısınma ihtiyacı oluşmaz ve daha az yakıt yakarsınız. Bu da doğal gazda tasarruf etmenize yardımcı olur.
Bu Hatalar Doğalgaz Faturasının Şişmesine Yol Açıyor!
Yüksek gelen doğalgaz faturalarının ana nedeni tabi ki gelen zamlardır. Fakat yüksek gelen doğal gaz zamlarına rağmen bir nebze daha tasarruflu doğal gaz kullanabilirsiniz. Ortalama %30- %50 tasarruflu doğal gaz kullanımı sağlaya bilirsiniz. Peki doğal gaz faturasının yüksek gelmesinin nedeni nedir?
Isı yalıtımı olmayan binalar (eski binalar) Isı yalıtımı olmayan pencereler (çift camlı olmaması) Kışa uygun olmayan zemin döşemeleri (fayans, mermer gibi) Kış için doğru halı kullanılmaması (yazlık halı kullanmayın) Kombilerin sürekli yüksek derecede açık bırakılması Kombiler ile birlikte pencere ve kapıların açık bırakılması Evde değilken kombilerin komple kapatılması (düşük derecede bırakın) Kombi ve petek bakımları yapılmıyor ve tıkanıyor, yüksek yakıyor Kombi ve peteklerin önü üstü kapatılıyor sıcaklık engelleniyorSizler için aşama aşama kombilerin daha az yakmasını sağlayacak önerileri aşağıda sıraladık.
Kış mevsiminden kombilerin yetkili servislere kontrol ettirilmesi gerekir. Kombiyi evin veya işyerinin büyüklüğüne göre seçin. Kombi balkonda ise borularda yalıtım yapılması gerekir. Kombilerin yılda bir kez bakımı cihaz arızaları önler ve daha verimli kullanmanızı sağlar. Yoğuşmalı kombi ile daha fazla tasarruf yaparsınız. Kalorifer petekleri radyatörlerin önüne veya üstüne bir şey bırakmayın; mobilya, saksı, çamaşır, perde gibi. Radyatör ile duvar arasına ısı yalıtımı folyolu materyal konulması sıcağın dışarı çıkmasını önler. Camlara film uygulama ve panjur kullanmak içeriye soğuk girmesini engeller ve dışarı sıcak kaçmasını da engeller. Radyatör petekleri 2 yılda bir kez tesisatçı tarafından temizlenmelidir. Termostatik vana kullanarak oda sıcaklığını istenilen miktarda ayarlarsınız
Konuya Geri Dön: Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür
Henüz yorum yapılmamış.